Välkommen till FLEX Dansskola!
Visste du om att DANS utvecklar motoriken, självkänslan, skapar gemenskap, ger motion och energi samt frigör endorfiner. Det kommer ständigt nya vetenskapliga forskningar om hur dans höjer koncentrationsförmågan.
FLEX är en dansskola där ditt barn och lärandet står i fokus. FLEX Dansskola har hög kvalitet på undervisningen, med professionella och engagerade lärare, alla är duktiga dansare själva och alla har pedagogisk utbildning. Vi vill ge eleverna drömmar och möjligheten att uppfylla dem.
FLEX har många olika grupper för att fylla just ditt barns önskemål. Du är välkommen vare sig ditt barn vill dansa för nöjes skull, för motionen eller vill bli tävlingsdansare och siktar på toppnivå. Vi har specialgrupper och danslinjer för dem som vill satsa extra på dansen.
Visste du att FLEX
Avslutar varje år med en hejdundrande show
Har 10% rabatt från kurs 2 från elev från samma adress (läs mer under Rabatter)
Finns på Facebook: FLEX Dansskola
Fyllde 20 år 2020
Erbjuder personlig dansträning (PDT), dvs privatlektioner
Gärna uppträder på olika event, gigs och shower.
Är tävlingsdanslicensierade i SDL (Sveriges Dans League) och tävlar aktivt på hög nivå. FLEX tagit många medaljer genom åren, både på nationella och internationella tävlingar.
Tävlingsdansar i disco, konstnärlig dans (modern dans, showdans, jazzdans), slow och Hip-Hop.
Har flera utbildade domare; Naomi Donner, Natasha Donner och Clara Karlquist har nationell domarkompetens, medan grundaren till showdansskolan FLEX Maria von Hertzen även har internationell kompetens i Disco, Hip-Hop, modern dans, jazzdans och showdans.
Historia
Showdansskolan FLEX grundades år 2001 av Maria von Hertzen. Maria är utbildad dansare, pedagog och koreograf på en av världens främsta skolor inom dans, London School of Contemporary Dance. 1986 blev Maria konstnärlig ledare för dansteatern ROLLO i Helsingfors, där hon är uppvuxen. 1992 startade hon dansskolan MIM i Polen som fortfarande är aktiv.
När dansskolan grundades startade skolan med ca 100 elever.
Idag har dansskolan ca 500 danselever. Vi har vår huvudsakliga verksamhet i våra egna lokaler på Fågelsången, men har också danskurser i kommunens gymnastiksalar. Vi har 20 danspedagoger och flera lärarassistenter under utbildning. Idag driver Marias döttrar Naomi och Natasha Donner dansskolan.
År 2006 fick Maria Lions kulturstipendie i Vallentuna.
Sedan 2014 arbetar även Marias döttrar Naomi och Natasha Donner heltid på dansskolan - en FLEX-familj ut i tåspetsarna!
Tävlingsdans
Tävlingsdans är stort på dansskolan. FLEX började tävla i showdans år 2002 på Kulturhuset i Stockholm och senare via SDO (Sveriges Dans Organisation). När showdans togs bort som tävlingsgren i SDO började FLEX tävla i disco istället, och har haft stora framgångar både nationellt och internationellt.
FLEX värdegrund och vision
Denna plan gäller för alla elever, danspedagoger, gästlärare, dansföräldrar och administratörer på dansskolan.
Dansskolan ska präglas av hög kvalitet på undervisningen.
Dansskolan vill se allas positiva förmågor och lyfta fram dem i dansen.
Dansskolan ska präglas av gott ledarskap, delaktighet, öppenhet, jämställdhet och mångfald.
Dansskolans mål är att dansen ska kunna vara en tillflyktsort där vi alla kan vara oss själva.
Dansskolan försöker på bästa sätt hjälpa de elever som har höga mål och vill sträva långt med sin dans. Dansskolan vill också vara en plats för dem som vill att dansen ska vara en rolig hobby och fritidsintresse.
Vi på dansskolan strävar efter att ALLA behandlas med respekt. Vi vill ha ett gott arbetsklimat där kreativiteten får flöda. Oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning, ålder och könsöverskridande identitet eller uttryck ska alla på dansskolan behandlas med respekt.
Dansskolan strävar efter jämställdhet mellan könen och strävar efter etnisk och social mångfald. Alla människors lika värde erkänns och dansskolan verkar mot rasism och främlingsfientlighet.
Alla har olika förutsättningar och vi på dansskolan försöker se allas positiva förmågor och lyfta fram dem i dansen.
Dansskolans verksamhet bedrivs i former som ger möjlighet för var och en att utvecklas utifrån sina personliga förutsättningar oberoende av ovidkommande hänsyn till kön, etnisk eller social bakgrund, religion eller annan trosuppfattning, politiska åsikter, social status, ålder, utseende och sexuell läggning.
Alla på dansskolan har ett gemensamt ansvar för att motverka diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Det är inte tillåtet att ta kränkande fotografier på andra elever, eller att lägga upp foton av andra elever på sociala medier utan att fått tillstånd av den berörda personen.
All typ av mobbning motarbetas aktivt och fortgående. Danspedagoger/coacher försöker hålla ögon och öron öppna och ha en kontinuerlig kommunikation med eleverna om hur viktigt det är att alla känner sig trygga och att det är viktigt att alla känner att de är ”med i gänget”. Dansskolan strävar efter att alla elever är goda kompisar.
För allas välmående vill vi på dansskolan att ni föräldrar kontaktar oss om ert barn inte mår bra av olika orsaker.
När det uppstått ett problem och vi blivit kontaktade eller om pedagogerna känner att en elev far illa fysiskt och/eller psykiskt arbetar dansskolan efter dessa principer:
Samtal med den utsatte och med dennes förmyndare.
Diskussion och överenskommelse med den utsatte eller dennes förmyndare om hur ärendet kommer hanteras, dvs ledningen eller någon utsedd kommer samtala med och lyssna på alla inblandade var för sig. Information kommer också ges till dessa parter om de riktlinjer kring diskriminering och mobbning/trakasserier som gäller på dansskolan.
Målsättningen är att i första hand lösa situationen genom samtal med inblandade parter.
Ärendet hålls aktivt tills problemet anses löst och inte fortgår.
Alla ärenden hanteras under sekretess och endast de inblandade och deras förmyndare blir involverade.Dansskolan gör en analys av orsakerna till det inträffade och försöker förebygga att samma situation uppstår igen. Danspedagogerna försöker följa med på lektionerna för att säkra detta.
Om det finns oro för ätstörningar kommer detta att diskuteras med vårdnadshavare till eleven.
Pedagogerna ska framgå med gott exempel när de gäller kost och levnadssätt.